Sıkça Sorulan Sorular

Aracınızı Mobility AC şarj istasyonlarında kendinizin veya şarj istasyonunda yer alan
kabloları kullanarak, Mobility DC şarj istasyonlarında ise cihazın üzerindeki şarj kablolarını kullanarak şarj edebilirsiniz. Mobility’nin halka açık şarj istasyonlarında aracınızı şarj edebilmek için EKOS MOBILITY mobil uygulamasını indirmeniz yeterlidir.

Aracınızın şarj işlemini başlatmak için kablonun, aracınıza ve istasyona bağlı olduğundan emin olun. Daha sonra cihaz üzerindeki alana EKOS Mobility Şarj mobil uygulaması ile QR kodu okutarak şarj işlemini başlatabilirsiniz. Şarj işlemini bitirmek için yine aynı şekilde mobil uygulama ile “Harita” sayfası üzerinden “Şarjı Durdur” butonunu seçerek bitirebilirsiniz.

Aracınızı Ekos Mobility AC Şarj istasyonlarından şarj edebilirsiniz. Web sitemizde “Harita” menüsünden istasyon listemizi görüntüleyebilirsiniz.

Şarj işlemi sağlıklı bir şekilde başladığında şarj kablosu kendisini, istasyon ve araca ayrı ayrı kilitleyerek dış müdahalelere kapalı hale getirir. Teknik bir problemle karşılaşıp şarj kablosunun çıktığını fark ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sorununuzu info@ekosmobility.com adresine iletmeniz durumunda tarafımızdan yapılacak teknik inceleme sonrasında fazladan ödeme alındığına dair bulgulara ve fazla ödeme miktarının tespiti yapılıp iki iş günü içerisinde tarafınıza ücret iadesi yapılacaktır.

EKOS Mobility, AC tip araç şarj istasyonlarını kendi kablolarınızla kullanmanız gerekmektedir. Güvenlik açısından AC şarj istasyonlarında kablo sağlama seçeneğimiz yoktur. DC tip şarj istasyonlarında ise istasyon üzerinde bulunan kablolar ile elektrikli aracınızı şarj edebilirsiniz.

EKOS Mobility elektrikli araç şarj istasyonu ücretlendirmemiz tüm AC soketler için 6,50 ₺/kWh, tüm DC soketler için 8,50 ₺/kWh’dir. Toplam şarj ücreti istasyondan alınan toplam kWh üzerinden hesaplanmaktadır.

Türkiye’nin tamamında elektrikli otomobil şarj noktaları bulunuyor. Elektrikli araç sayılarının artmasına bağlı olarak, ülke çapındaki elektrikli Mobility Şarj istasyonlarının da büyük bir hızla artacağı öngörülüyor. Türkiye genelinde Mobility Şarj istasyonlarının sayısını ve konumlarını öğrenmek için Mobility Şarj mobil uygulamasından “Haritalar” sekmesinden istasyon konumlarına erişebilirsiniz.

Elektrikli araçlar, içten yanmalı motorlu araçlara oranla %80’e varan enerji tasarrufu sağlarlar. Doğayı kirletmeyen, gürültü kirliliğine yol açmayan, çevreye duyarlı, sessiz ve ekonomik araçlardır.

Menzil hesaplayabilmek için öncelikle aracınızın batarya kapasitesini bilmeniz gerekmektedir. Örnek olarak aracınızın 60 kWh’lik bataryası olduğunu kabul edelim. Eğer aracınızın elektrik tüketimi 14 kWh/100km olarak verilmiş ise o zaman yaklaşık 420km menzili olduğunu hesaplayabiliriz.

Mobility AC şarj cihazı, aracın dahili şarj cihazına AC (Alternatif Akım) sağlar ve ardından elektrikli araç bataryasını şarj eder. Daha hızlı şarj DC (Doğru Akım) ile gerçekleştirilir. Mobility DC hızlı şarj istasyonu, şebekenin AC kaynağını dönüştürür ve aracın içinde şarj altyapısı gerektirmeden doğrudan araç bataryasına güç sağlar.

BMW i3, Tesla Model S ve Jaguar iPace gibi son birkaç yıl içerisinde Türkiye pazarında piyasaya sürülen çoğu BEV’in hızlı şarj özelliği mevcuttur.


64kWsa batarya kapasiteli elektrikli araçlar WLTP’ye göre 484 km, 39.2 KWsa’lik batarya kapasiteli araçlar WLTP’ye 305 km menzile sahiptir.

Bu sorunun cevabı aracın batarya kapasitesi ve şarj istasyonunun şarj süresi ile ilgilidir.